El Barcelona de Xavi i Laporta continua perdut en un laberint del qual no sembla saber sortir.
Un cop més, la posada en escena va ser impresentable i va caure des del primer fins a l’últim segon del partit, incapaç de rebel·lar-se i per molts missatges, contradictoris tots, el panorama és desolador.
Xavi està en un moment molt delicat.
El desastre de partit a Amberes trigarà a oblidar-se. I no només pel resultat (3-2), que a més costa diners.
El Barcelona té la curiosa que en el pitjor dels casos haurien de ser intrascendents i en el millor, de celebració. El partit davant de l’Amberes és un clar exemple.
Amb la classificació als vuitens de final de la Champions després d’un ominós bienni europeu i centrar-se en celebrar el possible rècord de Lamine Yamal, que en cas de marcar es podria convertir en el golejador més jove de la història de la Champions. No obstant això, la modificació de la convocatòria per part de Xavi, en principi després d’un consens/advertiment dels seus superiors Deco i Laporta, Es sentia a l’ambient aquesta vella regla del futbol que les estrelles si se les fa viatjar és perquè juguin, no per escalfar banqueta.
Juntament amb Lewandowski, Xavi va alinear un equip amb molts joves (Hèctor Fort i Lamine) i altres que necessitaven reivindicar-se (Balde, Ferran o Romeu). Tot això sota la premisa de Xavi que l’equip estava molt enfadat.
La primera part va ser un espant de partit per part dels blaugrana des del primer minut fins a l’últim. Va propiciar el gol de Vermeeren i l’inici d’una tortura per a un Barça de l’encefalograma pla.
Les ocasions dels flamencs es succeïen. Molta voluntat, però molt poca claredat d’idees en els metres finals. Els de Xavi van perdre 17 pilotes als primers 24 minuts. Això sí, almenys van fer cas al seu tècnic en alguna cosa que els havia demanat: efectivitat. L’empat de la primera part no alleugiava el mal gust de boca que va deixar un equip desnortat, millorant en alguna cosa a la represa. I es va fer. En lloc de rebre gol al minut, Aquesta vegada el fall clamorós va ser de Koundé, però Janssen estava en fora de joc.
L’equip posava la cara dels turistes dels aquells pel·lícula: No sabien on eren, amb menció especial a Oriol Romeu, que va tornar a perdre una pilota de suspensió d’ocupació que va costar el 2-1.
Xavi es va veure obligat a donar entrada a Gündogan, Pedri i Cancelo per tractar de minimitzar, que no tapar, el desastre. Acompanyats dels joves, el Barça va tenir un arrencada final que semblava maquillar la ruïna gràcies al gol de Guiu.
(59, Hector Fort), (59, Oriol Romeu), (60, Fermín López), (68, Gyrano Kerk), (71, Robert Lewandowski), (75, Sergi Roberto), (78, Vincent Janssen), (79, Chidera Ejuke), (93, Ritchie De Laet)1-0, 1: , 1-1, 34: , 2-1, 55: , 2-2, 90: , 3-2, 91: Arbitro: Marco GuidaArbitro VAR: Paolo Valeri, David Coote (23,Amarilla) (41,Amarilla) (53,Amarilla) (89,Amarilla) (95,Amarilla) (95,Amarilla)
Sobre la signatura
Va néixer a Barcelona el 1968. Va estudiar Ciències de la Informació i Filosofia. El 1988 va entrar a treballar a la revista Barcelona Olímpica, el 1990 al diari Las Noticias. Després de tancar tots dos mitjans es va incorporar al Diario de Barcelona el 1990, que no va tancar fins al 1994. El 1994 va entrar a SPORT. Es va incorporar al Diario AS el 2010, on és Subdirector.
Per poder comentar has d’estar registrat i haver iniciat sessió. Subscriu-te a les nostres DAZN. Disfruta amb DAZN de la Lliga, la Premier League, els mundials de F1 i MotoGP i tot l’esport per 29,99€ al mes. Tecnologia. El rellotge intel·ligent per 39 euros d’Amazon té més de 8.000 valoracions.