SETAMANA SANTA
2023

No et perdis els emocionants esdeveniments religiosos a Reus!

REUS
Setmana Santa Reus 2023

Setmana Santa

Descarrega el programa de festes

Programa oficial d'actes de Setmana Santa en PDF de l'Ajuntament de Reus

01

ABRIL

No et perdis aquest 1 d’abril els emocionants esdeveniments religiosos a Reus!

1 d’abril

A les 6 de la tarda, assisteix a la imponent arribada del Pas Penitencial a Espatlles de l’Ecce Homo a la Prioral de Sant Pere en el seu últim assaig.

A les 6:45 de la tarda, a la Prioral de Sant Pere, no et perdis la celebració de l’Eucaristia en sufragi dels confrares difunts de la Confraria dels Sants Just i Pastor.

A les 8 del vespre, viu la tradicional Baixada de Llances dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, en el dia del seu últim assaig, pels carrers de Reus fins arribar a la plaça de la Puríssima Sang.

A continuació, no et perdis la Presentació del XXI Opuscle dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist a l’interior del Temple de la Reial Congregació. Aquesta presentació culminarà amb el cant de l’Himne dels Armats de la Sang de Reus interpretat per l’Escolania, Cor Jove i la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang.

Aquest 1 d’abril, participa en aquests esdeveniments únics i sent l’esperit de devoció i comunitat que uneix Reus en aquestes celebracions tan especials.

02

ABRIL

Diumenge de Rams

Durant tot el dia i fins el Dimecres Sant al vespre, no et perdis l’exposició del Misteri a Espatlles de l’Ecce Homo a l’interior de la Prioral de Sant Pere, per a la seva veneració i ofrenes florals. Organitzat per la Confraria dels Sants Just i Pastor.

A les 5:30 de la tarda, assisteix al trasllat de la venerada imatge del Sant Crist de la Creu al jardí de les Germanetes dels Pobres, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu. El portador del guió infantil serà Aitor Rius Machado i com a cordonistes hi haurà Eiden Pinel Torresillas i Yeray Pinel Torresillas. El portador de l’estendard seran Mariluz Caballero i les cordonistes seran Ester Mellado Ramos i Antonia García Blesa.

En acabar l’acte, la imatge del Sant Crist serà retornada a la parròquia de Sant Joan Baptista.

A les 7 de la tarda, a la parròquia de Sant Francesc d’Assís, no et perdis la solemne missa de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari amb l’ofrena del Ciri Pasqual. Posteriorment, es presentarà el cartell de la Processó del Silenci.

A les 8 del vespre, a la Parròquia de Crist Rei, viu l’oferiment del Ciri Pasqual a la Parròquia per part de la Confraria de Jesús de l’Amargura.

03

ABRIL

Dilluns Sant

De Dilluns Sant i fins Divendres Sant, serà exposat el Misteri del Davallament de la Creu a la seva seu social, Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia (al raval de Robuster, 34). Organitzat per la Pia Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.

De 10 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre, no et perdis la visita i ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista.

A les 7:30 del vespre, al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, viu la Santa Missa de Dilluns Sant; a continuació, no et perdis la conferència El Vexilla Regis en la litúrgia del Divendres Sant a càrrec de Mossèn Rafel Serra i Abellà, organitzada per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

04

ABRIL

Dimarts Sant

De les 9 del matí a la 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre, a la parròquia de Sant Bernat Calvó, no et perdis la visita i ofrena floral.

En la mateixa franja horària, vine i gaudeix de les ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista.

A les 8:45 del vespre, no et perdis la Solemne Processó de l’Amargura. Coorganitzada per la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, els Estudiants, i la Confraria de la Verge de l’Amargura, amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

05

ABRIL

Dimecres Sant

De les 9 del matí a la 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre, a la parròquia de Sant Bernat Calvó, visita i ofrena floral.

En la mateixa franja horària, no et perdis les ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista.

De les 5 de la tarda a les 9 del vespre, al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, gaudeix de la visita, adoració i ofrenes a la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.

De 6 de la tarda a les 9 del vespre, a la Parròquia de Sant Francesc, participa en l’ofrena del clavell i el cirial. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de clavells, de color vermell i blanc, que portaran els passos de Nostre Pare Jesús del Calvari i la Verge del Calvari a les processons de Dijous i Divendres Sant.

A les 8 del vespre, no et perdis l’acte de benedicció del nou Pas a Espatlles de L’Ecce Homo a l’interior de la Prioral de Sant Pere.

A les 8:30 del vespre, assisteix a la Solemne sortida del Misteri de l’Ecce Homo de la Confraria dels Sants Just i Pastor, des de l’interior de la Prioral de Sant Pere, per iniciar la primera Estació de Penitència en la Processó del Prendiment, amb l’acompanyament musical de la Banda de CCTT Sones de Pasión de Reus.

A les 8:30 del vespre, viu l’emoció de la Solemne Processó del Prendiment. Organitzada per les Confraries dels Sants Just i Pastor, Jesús de l’Amargura i Sant Pere Apòstol i amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. En arribar a la plaça del Mercadal, no et perdis el tradicional cant de saetes des del balcó de la Casa Navàs.

Recorregut

Plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Robuster, raval de Sant Pere, plaça de la Puríssima Sang, raval de Pallol, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça Sant Pere. Al finalitzar la processó, a l’interior de la Prioral de Sant Pere es celebrarà la pregària dirigida pel Mossèn Joan Antoni Cedó.

06

ABRIL

Dijous Sant

De les 9 del matí a la 1 del migdia, a la parròquia de Sant Bernat Calvó, visita i ofrena floral. 🌸
De 10 del matí a 7 de la tarda, no et perdis les ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista. 🌹
A partir de les 10 del matí i fins a tres quarts d’11 de la nit, al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, gaudeix de la visita, adoració i ofrenes a la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. 🙏
A les 8 del vespre, no et perdis la Santa Missa de la Cena del Senyor, al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, sostinguda pels cants de la Capella de Cantors i Cor Jove de la Reial Congregació. 🎶
A les 10 de la nit, emociona’t amb la Solemne Processó del Silenci.

Recorregut

Concentració i recollida d’atxes a la parròquia de Sant Francesc d’Assís. A les 11 de la nit, sortida de la Solemne Processó del Silenci, que seguirà el següent itinerari: carrer de Misericòrdia, raval de Robuster, carrer del Fossar Vell, carrer Major, plaça del Mercadal, carrer de Monterols, plaça de Prim, carrer de Llovera, i avinguda de Prat de la Riba, per acabar amb una pregària a l’interior de la parròquia de Sant Joan Baptista.

07

ABRIL

Divendres Sant

A les 7 del matí, Solemne i tradicional Viacrucis, centenari a la ciutat, amb la participació de diverses confraries, Armats i representacions de la Setmana Santa de la ciutat. En finalitzar, exposició del pas de la Verònica a l’entrada de la Casa March, al carrer Sant Joan, 15. 🙏
A dos quarts de 9 del matí, diversos Viacrucis organitzats per la Confraria de Sant Bernat Calvó, la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. i la Confraria Jesús de l’Amargura. 🛐
A tres quarts d’11 del matí, a la plaça de la Puríssima Sang, exhibició de la cohort romana dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. ⚔️
A dos quarts de 12 del migdia, Solemne Processó de l’Agonia amb el trasllat de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, seguida de la Solemne Funció de l’Agonia a l’església Prioral de Sant Pere Apòstol. 🎶
A dos quarts de 3 del migdia, Solemne processó de les Tres Gràcies, amb el retorn de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang al seu temple titular, seguit de l’adoració de la Imatge. 🌟
A les 8 del vespre, Solemne Processó del Sant Enterrament, celebrada a Reus des de temps immemorials, amb la participació de totes les congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats de la Setmana Santa de Reus.

Recorregut

La processó surt de l’església Prioral de Sant Pere Apòstol a les 8 del vespre en punt, i segueix per la plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, ravals de Robuster, Martí Folguera i Jesús, plaça de Prim, raval de Santa Anna, plaça de Catalunya i raval del Pallol i plaça de la Puríssima Sang, per acabar finalment al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

Després de l’arribada del Misteri del Crist Jacent del Sant Sepulcre al seu temple titular, com a cloenda de la Solemne Processó del Sant Enterrament, que es celebra a Reus des del segle XVI, pregària, ascens al seu dosser i adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.

08

ABRIL

Dissabte Sant

A dos quarts de 7 de la tarda, al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, veneració i ofrena de flors blanques a la Mare de Déu de la Soledat, organitzat per la secció de Senyors i Senyores de la Mare de Déu de la Soledat de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

A dos quarts de 8 del vespre, al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, acte de Vetlla a la Mare de Déu de la Soledat, amb el cant de la Salve, de l’Stabat Mater i dels Goigs de la Mare de Déu de la Soledat. La part musical serà interpretada per l’Escolania, el Cor Jove i la Capella de Cantors de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.
Aquest Dissabte Sant, no et perdis aquests esdeveniments especials en honor a la Mare de Déu de la Soledat i gaudeix d’aquests moments de recolliment i devoció amb la teva família i amics.

09

ABRIL

Diumenge de Resurecció

A dos quarts de 12 del migdia, al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, Santa Missa de Pasqua i l’antiquíssim i tradicional acte sacramental de la Funció de la Coronació del Senyor. Aquesta celebració té lloc a la Reial Congregació des del 1565, i estarà sostinguda pels cants de l’Escolania, Cor Jove i Capella de Cantors de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Aquest Diumenge de Pasqua, participa en aquesta celebració històrica i gaudeix d’aquest moment de recolliment i alegria amb la teva família i amics. Celebrem la resurrecció de Jesucrist!